Vår verksamhet

En modern, komplett bröstmottagning med förbokade tider för trippeldiagnostik mitt i Stockholms city för personer med privat sjukförsäkring eller privat betalande. Vi erbjuder:
• Snabba, säkra och kompletta bröstutredningar med korta led- och svarstider i nära samarbete med Unilabs’ mammografiverksamhet vid symtom från bröst eller armhålor
• Kontroll av brösten inför t ex IVF eller bröstreduktion
• Uppföljningsbesök efter genomgången bröstcancer
• Second opinion inom olika cancersjukdomar
For a Summary in English, click here.

Väntetider för kvinnor att komma på en första bedömning med oro över symtom från brösten varierar i Sverige. Oftast blir det efter den första bedömningen en väntan på specialist-bedömning och/eller väntan på mammografi. Om mer utredning behövs blir det sedan ofta en väntan igen – på ultraljud och eventuell provtagning, en så kallad biopsi. Hela kedjan av nödvändiga åtgärder kallas trippeldiagnostik och denna noggrannhet erbjuds också män med misstänkta symtom från bröstkörtlarna.

Vi har nöjda kunder!

På frågan ”Fick du den hjälp du behövde?” ger våra patienter oss 9,8 av 10

Vi på Drottningmottagningen erbjuder också snabba tider, normalt inom tre dagar, för klinisk bedömning med palpation hos en erfaren onkolog. Direkt i anslutning görs då även mammografi, och efter behov, ultraljud och biopsi. Hela kedjan av nödvändiga åtgärder blir då gjort inom 1-2 timmar. Den oroliga kvinnan, eller i förekommande fall mannen, kan oftast få muntligt besked i direkt anslutning till besöket.

Det enda som inte går att lämna svar på direkt är mikroskopisk undersökning av en biopsi. För de som behöver genomgå biopsi sätts vanligen ett återbesök upp veckan efter. För de cirka 4% av alla som söker oss med misstänkta symtom som visar sig ha bröstcancer finns väl upparbetade vårdkedjor för ett snabbt och patientsäkert omhändertagande, antingen privat eller vidare till bröstcancervården i hemlandstinget. Däremot passar vårt arbetssätt inte om du har blivit återkallad i samband med screeningen. Då finns redan en upparbetad plan för hur det man har sett på mammografin exakt ska utredas.